måndag 31 december 2012

Min novell "Inbjudningskortet" kom på tredje pris i den fantastiska novelltävlingen 2012 - över hundra noveller hade skickats in. Så här skrev juryn i sitt utlåtande:

"Inbjudningskortet":
Niklas Krog: En suveränt skruvad historia som egentligen är väldigt enkel - en anställd har inte fått något inbjudningskort till den förestående företagsfesten. Kvinnan gör sina efterforskningar och i bisatser förstår läsaren att det inte är något vanligt företag. De anställda verkar inte ens vara människor, åtminstone inte alla av dem. Skönt underfundigt berättad, med galenskap som liksom puttrar under ytan. Allt skevar åt olika håll.
Pia Lindestrand: "The office" med zombies, en härlig "mashup" som effektivt framställer maktkampen på ett kontor där en del av medarbetarna råkar vara odöda. När Alice inte får något inbjudningskort till den exklusiva firmafesten bestämmer hon sigför att agera. Bakom en nedtonad yta döljs något fasansfullt.
Karolina Bjällerstedt Mickos: Även i en alternativ tillvaro, där odöd personal hör till vardagen på jobbet, är människans drivkrafter och svagheter ändå desamma. Spelet mellan chef och anställd, hierarkin och den kollegiala avundssjukan ges rakbladskanter av de övernaturliga inslagen. Att inte bli bjuden, inte få höra till, är ett hot mot jaget som huvudpersonen är beredd att gå mycket långt för att eliminera.


Novellen kan läsas här: http://www.freelists.org/post/skriva/Fantastiknovelltvlingens-3e-plats-Inbjudningskortet-av-Patrik-Centerwall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar